Projekty
Zachraň jídlo spatřilo světlo světa v roce 2013, kdy jsme uspořádali náš první happening.
Od té doby se nám podařilo skrz naše projekty, osvětové kampaně a výzkumy realizovat několik významných systémových změn. A těšíme se na další výzvy.
Naše přelomové projekty v záchraně jídla
Naše projekty
- Produkt
- 2020, 2021
Vydali jsme kuchařku Zachraň jídlo v kuchyni s podtitulem 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku. Naše recepty se zaměřují na suroviny, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají.
- Produkt
- 2021, 2022
S českým papírnictvím papelote jsme vytvořili průvodce neplýtváním pro domácnosti. Papírová spižírna je sešit plný inspirace, rad, tipů a výzev, který je navržený tak, aby vydržel v rodinách léta. Svou Spižírnu můžete každý rok doplňovat a upravovat podle svých zkušeností.
- Happening, Produkt
- 2019
Na podzim 2019 jsme v Pražském kreativním centru rozdávali 300 porcí žemlovky zdarma. Upekli jsme ji s Fresh&Tasty ze zachráněných surovin. Společně s happeningem jsme oslavili křest naší nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, uspořádali jsme promítání s diskuzí, workshopy výroby sušenek a výstavu o plýtvání jídlem.
Uspořádáme záchranářský workshop
u vás ve firmě
Připravíme workshop na míru. Společný seminář či teambuilding pro firmu, neziskovku, sociální podnik nebo jen skupinu nadšených zaměstnanců s vámi vyladíme tak, abyste si z něj odnesli přesně to, co potřebujete. Přidejte se ke stovkám zaměstnanců, kteří ví, jak šetřit jídlem.