Křest Kuchařky a 300 žemlovek zdarma

Na podzim 2019 jsme v Pražském kreativním centru rozdávali 300 porcí žemlovky zdarma. Upekli jsme ji s Fresh&Tasty ze zachráněných surovin. Společně s happeningem jsme oslavili křest naší nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, uspořádali jsme promítání s diskuzí, workshopy výroby sušenek a výstavu o plýtvání jídlem.

Ve středu 16. října 2019 odstartovala moderátorka Iva Pazderková náš další happening. V Pražském kreativním centru jsme veřejnosti uvařili jeden z podzimních záchranářských receptů. Celkem 300 porcí žemlovky jsme návštěvníkům rozdávali zdarma. Využili jsme zachráněná jablka a croissanty od Fresh&Tasty.

Celý večer jsme se věnovali plýtvání potravinami. Kromě představení receptů jsme promítli dokument Theater of Life o šéfkuchaři Massimu Botturovi a jeho aktivitách zaměřených proti plýtvání. Potom jsme o tématu ještě diskutovali s kuchařem Martinem Škodou a Yanou Panchevou z Potravinové banky Praha.

Jak minimalizovat zbytky v kuchyni si zkusili i sami návštěvníci. Na workshopech zaměřených na zpracování jídla, které se často vyhazuje, jsme je učili, jak ze zbytků po odšťavňování upéct sušenky. Dužinu zbylou z odšťavňování využili také barmani z baru Cobra do speciálních drinků.

Příjemný večer jsme zakončili křestem kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, na které jsme pracovali přes 2 roky. Na místě jsme zřídili také výdejní místa pro naše podporovatele z HitHitové kampaně a prodejní místa. Děkujeme 30 dobrovolníkům, kteří se zapojili do příprav a průběhu akce, a našim partnerům.

Přejít nahoru