Pojď s námi strávit poslední prázdninovou neděli!

Piknikové koše plné dobrot, atraktivní program, skvělé jídlo a záchranářské workshopy. O čem je řeč? O F.O.O.D. pikniku na Ladronce už tuto neděli, 28.8.2022. Pojď tam s námi.

Přijď za námi na Ladronku. Celý den můžeš strávit nejen ve společnosti osobností z oblasti české gastronomie, ale i se něčemu přiučit! Pro společnost Lidl, který je generálním partnerem pikniku a dlouhodobě směřuje k udržitelnosti a dbá na to, aby se vyhazovalo co nejméně jídla, jsme připravili bohatý interaktivní edukační program na podporu chytrého nakupování a šíření osvěty ohledně omezování potravinového odpadu.

Máš se na co těšit, vybírat můžeš z rozmanitých aktivit:

  • nauč se díky interaktivnímu modelu lednice, jaké suroviny kam v ledničce patří a které byste do ní neměli dávat vůbec,
  • zjisti, jak správně nakupovat a posléze nákup skladovat, abyste ušetřili suroviny i peníze,
  • osvoj si, jak zpracovat zbytky při přípravě „záchranářských receptů“,
  • nauč se fermentovat zeleninu (a vezměte si ji domů),
  • odnes si brožurku nabitou důležitými informacemi a praktickými tipy,

Záchranářské workshopy jsme tentokrát připravili v rozličném duchu a každý z receptů v sobě skýtá značnou porci suroviny, se kterými se v domácnostech běžně plýtvá.

 

Doporučujeme zaregistrovat si čas po příchodu na akci, stačí se přihlásit u hostesky před workshopovým stanem v Lidl zóně.

11:00–12:00 POMAZÁNKY ZE ZBYTKŮ

12:30–13:30 PESTO Z NATÍ

14:00–15:00 PESTO Z NATÍ

15:30–16:30 CHIMICHURRI OMÁČKA

17:00–18:00 FERMENTACE ZELENINY

Naše skvělé lektorky Veronika se Zuzkou už se na tebe těší 🙂

 

Oficiální stránka FOOD pikniku

Další články

Podzim je za rohem, a s ním přichází i sezóna dýní! Tyto oranžové krásky nejsou jen dekorací na Halloween, ale
Nedávno jsme přinesli data získaná z měření potravinového odpadu ve 4 školních jídelnách v Praze, které jsou zřizované a vaří
Náš projekt Prague Food Waste odhalil, že ve čtyřech pražských školních jídelnách, fungujících jako příspěvková organizace, končí až 31 %
Přejít nahoru