Zveme vás na šestichodové fine-dining menu zahrnující pokrmy vytvořené v souladu s principem neplýtvání s potravinami. Kuchaři se zaměří na využití celého zvířete, k ochutnání budou fermentované a nakládané pokrmy, které zvyšují výživnost jídla. Vařit se bude z lokálních surovin a ze zeleniny v bio k valitě z Dobré farmy, kam jezdíme paběrkovat.
Autorem menu je Američan žijící v Praze Scott van Wagenen, který je principu neplýtvání nakloněn a jenž pravidelně pořádá vlastní pop-up večeře. Nyní se rozhodl podpořit Zachraň jídlo a dal dohromady toto výjimečné menu doplněné o ochutnávku vín z vinařství Mikrosvín Mikulov. Vína budou vybrána sommeliérem z vinařství Mikrosvín speciálně k jednotlivým chodům.
Výtěžek z akce poputuje na naše aktivity, konkrétně na rozjezd cateringu využívajícího principy záchranářských receptů. V případě zájmu o vstupenky se hlaste přes e-mailovou adresu inka.jurkova@zachranjidlo.cz. Počet míst je limitovaný a cena degustačního menu je 2 999 Kč. Rezervace na akci je možná do 15. října 2017.