Přijďte na žemlovku zdarma!

Podzim je tu se všemi svými dobrotami. Pojďte si s námi dát žemlovku ze zachráněných surovin a zároveň oslavit křest naší nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni. Podávat se bude 16. října v Pražském kreativním centru.

Dlouho očekávaná kuchařka Zachraň jídlo v kuchyni je na světě! Abychom její zrod řádně oslavili, zveme vás na happening a křest 16. října 2019 od 18 hodin do Pražského kreativního centra (Staroměstské náměstí 4/1).????

V rámci happeningu pro vás připravíme 300 porcí skvělé žemlovky ze zachráněných jablek a croissantů od Fresh & Tasty, uskuteční se promítání filmu s diskuzí, workshopy výroby sušenek a výstava, to vše zdarma. Přidejte se k události na Facebooku.

Kuchařku si budete moci pořídit přímo na místě nebo si ji můžete předobjednat už teď na našem e-shopu. Během večera budeme spolu s dobrovolníky vydávat odměny z květnové kampaně na HitHit.

Večer zahájí stand-up komička Iva Pazderková. Co dalšího se bude dít?

18.00 Začátek programu, představení aktivit Zachraň jídlo
18.30 Výdej zachráněných žemlovek
18.30 Výdej a prodej kuchařek
19.00 a 20.00 Workshopy výroby sušenek z dužiny
20.00 Promítání filmu Theater of life o italském kuchaři Massimo Botturovi +
diskuze s kuchařem Martinem Škodou a Yanou Panchevou z Potravinové banky Praha

V průběhu večera vám bude hrát DJ Wokurka, ochutnáte zachráněné drinky barmanů z baru Cobra, podíváte se na výstavu o plýtvání ve spolupráci se Sociologickým ústavem Akademie věd ČR a hlavně se budete kochat naší kuchařkou.

Večer by se neobešel bez podpory Magistrátu hl. m. Prahy, nadace DBU a Zeměkvět, České spořitelny – penzijní společnosti a dalších partnerů.

Další články

Náš rozhovor se CSR manažerkou Lucií Loučkovou ze společnosti Tesco v České republice otevírá dveře do světa jejich boje proti
Evropská komise na začátku července představila návrh směrnice na právně závazné cíle pro snížení množství potravinového odpadu, jichž mají členské
Loupu slupky od brambor a házím je do sáčku v kuchyňském koši s pocitem, že se na skládce rozloží a
Přejít nahoru