Ve středu 16. října 2019 odstartovala moderátorka Iva Pazderková náš další happening. V Pražském kreativním centru jsme veřejnosti uvařili jeden z podzimních záchranářských receptů. Celkem 300 porcí žemlovky jsme návštěvníkům rozdávali zdarma. Využili jsme zachráněná jablka a croissanty od Fresh&Tasty.
Celý večer jsme se věnovali plýtvání potravinami. Kromě představení receptů jsme promítli dokument Theater of Life o šéfkuchaři Massimu Botturovi a jeho aktivitách zaměřených proti plýtvání. Potom jsme o tématu ještě diskutovali s kuchařem Martinem Škodou a Yanou Panchevou z Potravinové banky Praha.
Jak minimalizovat zbytky v kuchyni si zkusili i sami návštěvníci. Na workshopech zaměřených na zpracování jídla, které se často vyhazuje, jsme je učili, jak ze zbytků po odšťavňování upéct sušenky. Dužinu zbylou z odšťavňování využili také barmani z baru Cobra do speciálních drinků.
Příjemný večer jsme zakončili křestem kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, na které jsme pracovali přes 2 roky. Na místě jsme zřídili také výdejní místa pro naše podporovatele z HitHitové kampaně a prodejní místa. Děkujeme 30 dobrovolníkům, kteří se zapojili do příprav a průběhu akce, a našim partnerům.