Přinášíme ověřená data o plýtvání klíčovým subjektům, navrhujeme konkrétní opatření vedoucí k odpovědnému nakládání s jídlem, motivujeme ke změně a hledáme pro ni podporu. Naší vizí je, že Česká republika sníží mezi lety 2020 a 2030 plýtvání jídlem o polovinu. Spotřebitelé, zemědělci, prodejci a restauratéři radikálně sníží množství vyhozeného jídla a plýtvání jídlem se zároveň stane společensky nepřijatelné. Stát, města a obce budou motivovat ke konkrétním opatřením, která zajistí snížení plýtvání.
Zachraň jídlo spatřilo světlo světa v roce 2013, kdy jsme uspořádali náš první happening. Od té doby jsme udělali několik osvětových kampaní, podílíme se na výzkumných projektech a usilujeme o systémové změny. Podívejte se, co všechno už máme za sebou.
Od roku 2020 máme správní radu. Jejími členy jsou: David Hájek, Kateřina Písačková, Marie Plojharová, Iva Ulmannová a Vladimír Víšek.