Zeleninové stir-fry s celým pórkem

Rychle a jednoduše, tak zpracujete zbytky zeleniny díky technice stir-fry.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

Věděli jste, že oproti bílé části pórku obsahuje zelená část až dvojnásobné koncentrace vitamínů A, B, C, E a má skvělé antioxidační účinky? Tak ať vás ani nenapadne ji vyhazovat! Zkuste třeba geniální stir-fry, ve kterém zužitkujete nejen pór, ale i další zbytky zeleniny.

1.

Pórek důkladně omyjte, celý nakrájejte na proužky a přesypte do mísy.

2.

Přidejte také čínské zelí a brokolici i s košťálem. Snažte se krájet podobně velké kousky zeleniny.

3.

Do mističky si otrhejte lístky koriandru a jeho stonky nakrájejte na jemno. O chvíli později je využijete.

4.

Na troše oleje osmahněte plátky česneku, přidejte chilli papričku, zázvor a nakrájené stonky koriandru.

5.

Vsypte nakrájenou zeleninu a ochuťte šťávou z limetky.

6.

Smažte na velkém plamenu. Směs pravidelně míchejte a přidejte sůl a pepř.

7.

Na talíři ještě posypte lístky koriandru a podávejte.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

celý pórek

brokolice (nebo jiná zelenina)

čínské zelí (nebo jiná zelenina)

koriandr

limetka

chilli paprička

česnek

olej

zázvor

sůl a pepř

Skladování je základ

Vyndejte banány z lednice a schovejte brambory. Prodloužíte tím trvanlivost potravin.

více

Zkus i jiné recepty