Vařená vejce pinchos

Pinchos jsou tradiční španělské tapas. Tvar a velikost přímo předurčuje vejce k tomu udělat z nich jednohubky a podělit se o ně s přáteli. I když nejste michelinští kuchaři, ve variacích náplní se můžete vyřádit. Nebo zůstaňte u minimalistické verze jako je tato.

Ingredience

4 vařená vejce
60 g másla
lžička hořčice
sůl
pepř

Postup

1. Oloupaná vejce rozkrojte na půlky.

2. Vyndejte žloutky a vyšlehejte je spolu se změklým máslem, hořčicí, solí a pepřem do pěny.

3. Tu můžete vložit do zdobicího sáčku a naplnit jím bílky. Vejce ozdobte kouskem nakládané okurky, pažitkou nebo snítkou mrkvové natě.

Tento recept pro vás připravil

Richard Jacobsen

Ingredience

4 vařená vejce
60 g másla
lžička hořčice
sůl
pepř

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru