Noky ze zapomenutého chleba

Taky vám doma zůstal ztvrdlý chleba? Nevadí, ještě může dostat jednu šanci a to v podobě skvělých strouhankových noků.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Změklé máslo rozmícháme se žloutky.

2.

Přidáme špetku soli, muškátový oříšek, pepř a pořádně rozmícháme.

3.

Nasekaný špenát (případně medvědí česnek, kopřivy nebo jiné natě) a strouhanku přisypeme do připravené směsi. Vše pořádně promícháme.

4.

Těsto dáme do ledničky na 20 minut zchladnout.

5.

Lžící vytvarujeme z těsta noky a vložíme je do vařicí osolené vody. Vaříme je 3 – 5 minut.

6.

Až budou noky uvařené, osmažíme je na másle s rozmarýnem nebo šalvějí.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

100 g změklého másla

130 g strouhanky

medvědí česnek, kopřivy nebo špenát

rozmarýn či šalvěj

3 žloutky

sůl

muškátový oříšek

pepř

olej

Promyslete si nákup

Ovládněte pár triků pro nakupování, omezte plýtvání a ušetřete.

více

Zkus i jiné recepty