Zbyl vám po vaření košťál brokolice a kus řapíkatého celeru? Stačí málo a můžete z nich mít vynikající salsu, která skvěle osvěží maso i brambory.
Ingredience
4 řapíky celeru
1 košťál brokolice
3 vrchovaté lžíce Hellmann’s Yofresh
½ červené cibule
6 sušených meruněk
2 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř
Postup
1. Košťál brokolice oloupejte a spolu s celerem a meruňkami nakrájejte na co nejmenší kostičky.
2. Přidejte najemno nasekanou cibuli, citronovou šťávu, majonézu, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
3. Podávejte jako přílohu ke grilovanému masu, pečené zelenině nebo bramborám.
Bára Kebová
Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.
Ingredience
4 řapíky celeru
1 košťál brokolice
3 vrchovaté lžíce Hellmann’s Yofresh
½ červené cibule
6 sušených meruněk
2 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř
Tagy
- Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Zelenina
Obědovka
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.