Rýžový salát s cuketou a ředkvičkami

Nahromadila se vám doma po létě cuketa? Zbyla vám trocha rýže od oběda? Tento nevšední salát zvládne zpracovat oboje. Ostřejší ředkvičky a cibule ho pak perfektě dochutí a dodají mu říz.

Ingredience

500 g vařené rýže
2 cibule
700 g cukety
svazek ředkviček i s natí
lžíce olivového oleje
3 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř
lžička hnědého cukru
salátový dresing César

Postup

1. Cuketu nakrájejte podélně na plátky široké asi půl centimetru a opečte na pánvi na olivovém oleji z obou stran do zlatohněda. Během opékání každý plátek jemně osolte a opepřete.

2. Cibuli nakrájejte na tenké měsíčky a opékejte na olivovém oleji na pánvi, dokud nezezlátne. Přidejte sůl a lžičku hnědého cukru a nechejte ještě pár minut zkaramelizovat.

3. Ředkvičky nakrájejte na menší kousky. Nať důkladně omyjte a nasekejte.

4. Opečené plátky cuket nakrájejte na menší kousky.

5. Do větší mísy dejte vařenou rýži, cukety, cibulku, ředkvičky a nať. Přidejte olivový olej a citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.

6. Dresing můžete dle chuti zamíchat přímo do salátu nebo zakápnout každou porci zvlášť.

Tento recept pro vás připravila

Bára Kebová

Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí s (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

500 g vařené rýže
2 cibule
700 g cukety
svazek ředkviček i s natí
lžíce olivového oleje
3 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř
lžička hnědého cukru
salátový dresing César

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru