„Rozbitý“ okurkový salát s bylinkovým dresingem

Nebaví vás zdlouhavé strouhání okurek do salátu? Vezměte je paličkou! Nejen, že je příprava tohoto salátu zábavná, ale kombinací okurek, smetany a čerstvých bylinek navíc ve chvilce vykouzlíte lehkou přílohu, která skvěle doplní každý chod.

Ingredience

2 salátové okurky
3 lžíce majonézy
4 lžíce zakysané smetany
1 stroužek česneku
hrst kopru
hrst petržele
lžička citronové šťávy
sůl a pepř
150 g krutonů ze starého chleba

Postup

1. Okurky omyjte, položte na větší prkénko a paličkou na maso nebo válečkem „rozbijte“ pomocí několika ran tak, aby okurky popraskaly. Nebojte se použít sílu, ale dejte pozor, abyste okurky nerozdrtili úplně na kaši.

2. Okurky následně příčně nakrájejte na menší (cca 2 cm), nepravidelné kousky a přendejte do větší mísy.

3. Do mixéru dejte majonézu, zakysanou smetanu, česnek, bylinky, citronovou šťávu, sůl a pepř a promixujte.

4. Dresing přilijte do mísy k okurkám, promíchejte a podávejte s chlebovými krutony.

Tento recept pro vás připravila

Bára Kebová

Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí s (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

2 salátové okurky
3 lžíce majonézy
4 lžíce zakysané smetany
1 stroužek česneku
hrst kopru
hrst petržele
lžička citronové šťávy
sůl a pepř
150 g krutonů ze starého chleba

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru