V tomhle párty receptu zužitkujete starší pečivo i nadbytek rajčat. A všichni si pochutnají, schválně to vyzkoušejte…
Ingredience
4 velké krajíce tvrdého chleba, veky či bagety
2 stroužky česneku
4 zralá rajčata
extra panenský olivový olej
sůl
pepř
Postup
1. Osmahněte krajíce chleba na rozehřátém grilu, na pánvi či v troubě dozlatova.
2. Pak je vydatně potřete oloupaným česnekem, pokapejte šťávou z rajčat a posypejte dužinou rajčat pokrájenou na kousky.
3. Posypte čerstvou bazalkou, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a hned servírujte.
Bára Kebová
Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí s (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.
Ingredience
4 velké krajíce tvrdého chleba, veky či bagety
2 stroužky česneku
4 zralá rajčata
extra panenský olivový olej
sůl
pepř
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Pečivo, Zelenina
Obědovka
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.