Polévka ze salátu

Věděli jste, že i salát můžete uvařit, a navíc ho použít jako základ pro skvělou krémovou polévku?

Ingredience

1 malý salát nakrájený na kousky
1,5 litru zeleninového vývaru
1 pórek, nakrájený na malé kousky
1 cibule
150 ml smetany
sůl
pepř

Postup

1. V hrnci osmažíme cibuli, přidáme pórek a poté salát.

2. Po chvíli zalijeme zeleninovým vývarem.

3. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut, dokud zelenina nezměkne.

4. Sejmeme z plotny, necháme trochu vychladnout a poté rozmixujeme zeleninu do hladka.

5. Dáme opět vařit a za stálého míchání přiléváme smetanu. Osolíme a opepříme. Můžeme ozdobit nakrájenou ředkvičkou.

Tento recept pro vás připravili

www.lovefoodhatewaste.com

Ingredience

1 malý salát nakrájený na kousky
1,5 litru zeleninového vývaru
1 pórek, nakrájený na malé kousky
1 cibule
150 ml smetany
sůl
pepř

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru