Játra na víně s padanými jablky

Využijte spadaná jablka do výtečného hlavního chodu. My vyrazili s kuchařem Majkem přímo pod jabloně a uvařili jsme si játra na víně.

Ingredience

500 g drůbežích jater
200 g jablek
asi 250 ml červeného suchého vína
snítka rozmarýnu a tymiánu
5 posekaných lístků šalvěje
olej nebo máslo

Postup

1. Na pánvi rozehřejeme máslo v půlcentimetrové vrstvě. Přidáme jablka a restujeme do zhnědnutí.

2. Mezitím játra omyjeme, očistíme a zasypeme tymiánem zbaveným větviček.

3. Po orestování jablek přidáme med, část vína, šalvěj a zavaříme. Takto upravená jablka dáme z pánve stranou.

4. Pánev znovu rozpálíme, přidáme zbytek oleje a vložíme přichystaná játra. Orestujeme jen tak, aby se zatáhla.

5. Podlijeme zbylým vínem, přidáme bylinky, jablka.

6. Zakryjeme a dusíme do vyvaření vína na čtvrtinu.

Tento recept pro vás připravil

Majk Zámečník

Ingredience

500 g drůbežích jater
200 g jablek
asi 250 ml červeného suchého vína
snítka rozmarýnu a tymiánu
5 posekaných lístků šalvěje
olej nebo máslo

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru