Využijte spadaná jablka do výtečného hlavního chodu. My vyrazili s kuchařem Majkem přímo pod jabloně a uvařili jsme si játra na víně.
Ingredience
500 g drůbežích jater
200 g jablek
asi 250 ml červeného suchého vína
snítka rozmarýnu a tymiánu
5 posekaných lístků šalvěje
olej nebo máslo
Postup
1. Na pánvi rozehřejeme máslo v půlcentimetrové vrstvě. Přidáme jablka a restujeme do zhnědnutí.
2. Mezitím játra omyjeme, očistíme a zasypeme tymiánem zbaveným větviček.
3. Po orestování jablek přidáme med, část vína, šalvěj a zavaříme. Takto upravená jablka dáme z pánve stranou.
4. Pánev znovu rozpálíme, přidáme zbytek oleje a vložíme přichystaná játra. Orestujeme jen tak, aby se zatáhla.
5. Podlijeme zbylým vínem, přidáme bylinky, jablka.
6. Zakryjeme a dusíme do vyvaření vína na čtvrtinu.
Majk Zámečník
Ingredience
500 g drůbežích jater
200 g jablek
asi 250 ml červeného suchého vína
snítka rozmarýnu a tymiánu
5 posekaných lístků šalvěje
olej nebo máslo
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Rychlé, Slané
- Maso, Ovoce
Obědovka
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.