Jablkové chutney

Kdo by neměl rád jablka. Ale co s nimi, když je jich příliš najednou? Jedním z vynikajících receptů je jablečné chutney, které se hodí k masu, rýži, do sendviče, k sýrům, klobáskám a podobně.

Ingredience

600 gramů jablek
4 polévkové lžíce třtinového cukru
0,5 l bílého sladkého vína
snítka rozmarýnu
lístek šalvěje
špetka mletého zeleného kardamomu
špetka skořice

Postup

1. Do nádoby vlijeme víno, zavaříme s kardamomem a bylinkami.

2. Přidáme jablka pokrájená na malé kousky, třtinový cukr a nakonec skořici.

3. Vaříme do změknutí.

4. Jablka rozmačkáme a vyvaříme většinu tekutiny. Po zchladnutí můžeme podávat. Pokud chutney dáme do sterilizovaných sklenic do lednice, vydrží měsíce.

Tento recept pro vás připravil

Majk Zámečník

Ingredience

600 gramů jablek
4 polévkové lžíce třtinového cukru
0,5 l bílého sladkého vína
snítka rozmarýnu
lístek šalvěje
špetka mletého zeleného kardamomu
špetka skořice

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru