Skořicové hranolky z chleba

Jsou hotové ve vteřině a snadno s nimi pohostíte například nečekanou návštěvu. Do francouzských hranolků zpracujete tvrdší chleba i zbylé vajíčko, dětem budou chutnat se sladkou omáčkou a klidně i jen tak.

Ingredience

4 plátky starého chleba
2 vejce
60 ml mléka
30 g cukru
sůl
1 lžička skořice
2 lžíce másla na opékání

Postup

1. Zbylý chleba nakrájejte na malé hranoly.

2. Smíchejte rozkvedlaná vajíčka s mlékem a solí. Chleba obalte ve vajíčku a nechte ho trochu nasáknout.

3. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a postupně chleba ze všech stran dozlatova osmahněte.

4. Ještě teplé hranolky obalte ve skořicovém cukru (cukr krupice smíchaný se skořicí) a naservírujte na talířku nebo v hezkém hrnečku.

Tip: Skořicové hranolky můžete také ve zjednodušené podobě upéct v troubě. V tom případě přelijte rozpuštěné máslo přes pokrájené hranolky ze staršího chleba a důkladně rukama promíchejte. Zasypte je cukrem se skořicí a opět promíchejte tak, aby se cukr rovnoměrně distribuoval po celém povrchu chleba. Pečte na 180 °C dozlatova, přibližně 5 až 10 minut. Po vytažení z trouby je můžete ještě extra zasypat trochou skořice.

 

Tento recept pro vás připravila

Zuzana Štěpničková

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

4 plátky starého chleba
2 vejce
60 ml mléka
30 g cukru
sůl
1 lžička skořice
2 lžíce másla na opékání

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru