Focaccia s olejem ze sušených rajčat

Pět ingrediencí a je hotovo! Tak jednoduchá je nadýchaná italská focaccia. Její chuť perfektně vyladíte olejem ze sušených rajčat, který spousta lidí vylívá. Přitom je to poklad, posuďte sami.

Ingredience

500 g hladké mouky
400 ml teplé vody
1/2 čerstvého nebo sušeného droždí
1 lžíce soli
4 lžíce oleje ze sušených rajčat

Postup

1. Ve větší míse smíchejte vodu a droždí a nechejte pár minut stát, aby se droždí aktivovalo.

2. Do mísy postupně přisypávejte mouku a sůl a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

3. Přikryjte utěrkou a nechejte v teple kynout alespoň 1 hodinu.

4. Vykynuté těsto přendejte na pomoučenou plochu a rozdělte jej na dvě poloviny.

5. Oba bochánky přendejte na plech vyložený pečícím papírem a rozprostřete do silnější placky.

6. Pokapejte olejem, můžete přidat i kousky sušených rajčat, bylinky nebo pár oliv. Olej důkladně rozetřete pomocí rukou a prsty promačkejte, aby v placce vznikly mírné prohlubně.

7. Posypejte hrubou solí a pečte na 250 °C asi 10-12 minut do zlatohněda.

 

Tento recept pro vás připravila

Bára Kebová

Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.

Ingredience

500 g hladké mouky
400 ml teplé vody
1/2 čerstvého nebo sušeného droždí
1 lžíce soli
4 lžíce oleje ze sušených rajčat

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru