Cuketový perník

Období cuket je po roce zpět! Máme pro vás přichystanou sérii receptů, díky kterým neomrzí. První z nich je sladká rychlovka ke kafi. Vytvořila ho pro vás dana.in.kitchen v rámci výzvy od Food Blogu Roku. Jdeme na to. :)
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Nastrouhejte cuketu. Já strouhám najemno, ale i nahrubo je to vpořádku.

2.

Ušlehejte vejce s cukrem do světlé barvy. Postupně přidejte vše ostatní. Naposledy přidejte cuketu.

3.

Vlijte na vymazaný a vysypaný plech (mně na toto množství těsta vyhovuje velikost plechu 24×37 cm, perník je tak akorát vysoký).

4.

Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů (horní a dolní ohřev) cca 30 minut.

Poleva:

5.

Do kastrůlku dejte tuk a cukr a míchejte na nižším stupni až se spojí. Přidejte kakao a mléko a znovu míchejte na teple, až dostanete hladkou kašičku. Nikdy nesmí vařit! Nakonec zatřete škrobovou moučku.

6.

Znovu míchejte a když začne poleva houstnout a je lesklá (ne vždycky to poznám, ale obvykle ve chvíli kdy se mi podaří zbavit kousků je ta správná chvíle) hned odstavte a polévejte.

Autor receptu: dana.in.kitchen

Ingredience

Na perník:

2 vejce

200 g cukru krupice

1 lžíce medu

150 ml oleje

300 g polohrubé mouky

1 kypřící prášek do perníku

1 kávová lžička jedlé sody

1 - 2 polévkové lžíce hořkého kakaa

300 g nastrouhané cukety (i s vodou)

Na čokoládovou polevu:

160 g umělého tuku (já teda rama)

160 g moučkového cukru

40 g kakaa (hořkého)

2 lžíce mléka

2 lžíce škrobove moučky

Září proti plýtvání

Každý týden dávka tipů jak neplýtvat do e-mailu.

více

Zkus i jiné recepty

10. 05. 2023 Vege burger

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení