1.
Nastrouhejte cuketu. Já strouhám najemno, ale i nahrubo je to vpořádku.
2.
Ušlehejte vejce s cukrem do světlé barvy. Postupně přidejte vše ostatní. Naposledy přidejte cuketu.
3.
Vlijte na vymazaný a vysypaný plech (mně na toto množství těsta vyhovuje velikost plechu 24×37 cm, perník je tak akorát vysoký).
4.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů (horní a dolní ohřev) cca 30 minut.
Poleva:
5.
Do kastrůlku dejte tuk a cukr a míchejte na nižším stupni až se spojí. Přidejte kakao a mléko a znovu míchejte na teple, až dostanete hladkou kašičku. Nikdy nesmí vařit! Nakonec zatřete škrobovou moučku.
6.
Znovu míchejte a když začne poleva houstnout a je lesklá (ne vždycky to poznám, ale obvykle ve chvíli kdy se mi podaří zbavit kousků je ta správná chvíle) hned odstavte a polévejte.