Každému se občas stane, že neodhadne množství rýže v hrnci. Zbyla vám nějaká od oběda? Nechte se inspirovat naší šťavnatou sladkokyselou variantou, která nabudí vaše chuťové pohárky.
Ingredience
uvařená rýže
citron
kůra z biocitronu
4 snítky levandule
sirup z agáve, javorový sirup nebo jakýkoliv světlý sirup či cukr
voda
Postup
1. V rendlíku rozehřejte citronovou šťávu, vložte citronovou kůru, levanduli a vše oslaďte.
2. Přidejte rýži, trochu vody a vařte, dokud není rýže obalená v lehkém sirupu.
3. Jezte zatepla či zastudena.
Richard Jacobsen
Ingredience
uvařená rýže
citron
kůra z biocitronu
4 snítky levandule
sirup z agáve, javorový sirup nebo jakýkoliv světlý sirup či cukr
voda
Tagy
- Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Ovoce
Obědovka
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.