Citronová rýže s levandulí

Každému se občas stane, že neodhadne množství rýže v hrnci. Zbyla vám nějaká od oběda? Nechte se inspirovat naší šťavnatou sladkokyselou variantou, která nabudí vaše chuťové pohárky.

Ingredience

uvařená rýže
citron
kůra z biocitronu
4 snítky levandule
sirup z agáve, javorový sirup nebo jakýkoliv světlý sirup či cukr
voda

Postup

1. V rendlíku rozehřejte citronovou šťávu, vložte citronovou kůru, levanduli a vše oslaďte.

2. Přidejte rýži, trochu vody a vařte, dokud není rýže obalená v lehkém sirupu.

3. Jezte zatepla či zastudena.

Tento recept pro vás připravil

Richard Jacobsen

Ingredience

uvařená rýže
citron
kůra z biocitronu
4 snítky levandule
sirup z agáve, javorový sirup nebo jakýkoliv světlý sirup či cukr
voda

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru