Chřest je velmi zdravý a je škoda ztratit část živin vysokou teplotou při jeho vaření. Proto jsme pro vás připravili recept, díky kterému neztratíte nic z jeho blahodárných vlastností, a navíc do něj můžete upotřebit povadlejší zeleninu a ovoce.
Ingredience
60 g zeleného chřestu
40 g baby špenátu
70 g bílého bezsemenného hroznového vína
1 zralé mango
80 ml jablečného moštu nebo klidně vody
1 lžička lehké majonézy
4 kostky ledu
Postup
1. Zelený chřest omyjte a odstraňte dřevnaté konce. Zbytek chřestu včetně hlavičky pokrájejte na 1 cm kousky.
2. Přiveďte k varu vodu a vložte do ní dřevnaté konce chřestu, 5 minut povařte. Rozmixujte je a proceďte přes sítko.
3. Chřestové pyré dejte do mixéru spolu s vychlazeným chřestem, baby špenátem, hroznovým vínem, oloupaným a pokrájeným mangem, vodou (jablečným moštem), lžičkou lehké majonézy a pár kostkami ledu. Umixujte dohladka.
Zuzana Štěpničková
Zachraň jídlo jsem objevila během lednového happeningu Daruj jídlo a od té doby spolupracujeme. Nyní se v Zachraň jídlo věnuju vymyšlení a realizaci záchranářských receptů.
Ingredience
60 g zeleného chřestu
40 g baby špenátu
70 g bílého bezsemenného hroznového vína
1 zralé mango
80 ml jablečného moštu nebo klidně vody
1 lžička lehké majonézy
4 kostky ledu
Tagy
- Rychlé, Sladké, Vegetarianské
- Zelenina
Obědovka
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.