Chlebové krutony s bylinkami

Nevíte si rady se zbylým chlebem? Zkuste si z něj opéct křupavé krutony, které skvěle doplní krémové polévky nebo saláty. Můžete jich udělat větší množství, uschovat je ve sklenici a mít je kdykoli po ruce.

Ingredience

200 g starého chleba
1 stroužek česneku
¼ hrsti bylinek
1 lžíce olivového oleje
sůl

Postup

1. Nakrájejte starý chléb na menší kousky o přibližně stejné velikosti do mísy.

2. Česnek oloupejte a rozmělněte ho v hmoždíři nebo rozmixujte v mixéru s bylinkami, olejem a solí, případně můžete nasekat česnek nadrobno a smíchat ho se solí a olejem.

3. Směs promíchejte s chlebovými kostkami. Olej by měl pokrýt povrch chleba, ale neměl by se do něj příliš vpít.

4. Pečivo rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte dozlatova přibližně 10 minut.

5. Hotové krutony nechte vychladnout, a pokud je rovnou nespotřebujete, uchovejte je v suché uzavíratelné dóze. Přidejte jako chutnou ingredienci do dalších pokrmů.

Tento recept pro vás připravil

Richard Jacobsen

Ingredience

200 g starého chleba
1 stroužek česneku
¼ hrsti bylinek
1 lžíce olivového oleje
sůl

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru