Chlebové krutony s bylinkami

Nevíte si rady se zbylým chlebem? Zkuste si z něj opéct křupavé krutony, které skvěle doplní krémové polévky nebo saláty. Můžete jich udělat větší množství, uschovat je ve sklenici a mít je kdykoli po ruce.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Nakrájejte starý chléb na menší kousky o přibližně stejné velikosti do mísy.

2.

Česnek oloupejte a rozmělněte ho v hmoždíři nebo rozmixujte v mixéru s bylinkami, olejem a solí, případně můžete nasekat česnek nadrobno a smíchat ho se solí a olejem.

3.

Směs promíchejte s chlebovými kostkami. Olej by měl pokrýt povrch chleba, ale neměl by se do něj příliš vpít.

4.

Pečivo rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte dozlatova přibližně 10 minut.

5.

Hotové krutony nechte vychladnout, a pokud je rovnou nespotřebujete, uchovejte je v suché uzavíratelné dóze. Přidejte jako chutnou ingredienci do dalších pokrmů.

Autor receptu: Richard Jacobsen

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

200 g starého chleba

1 stroužek česneku

¼ hrsti bylinek

1 lžíce olivového oleje

sůl

Kupte si kuchařku

Sepsali jsme 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení