Barbecue burger ze zbylého kuřete

„Vezmi toho masa raději víc, ať mají všichni dost…“ V této větě se pozná snad každý hostitel. Co si ale počít s kuřecím druhý den, kdy už není tak šťavnaté? Jednoznačně tento chutí nabušený burger.

Ingredience

400 g obraného kuřete
4 světlé burger bulky
100 g čedaru
1 šalotka
snítka koriandru
80 ml barbecue omáčky
1 mrkev
1 rajče
1 limeta
2 čerstvé chilli papričky
2 lžíce olivového oleje

Postup

1. Rozehřejte troubu na 240 °C.

2. Obrané drůbeží maso natrhejte na vlákna, zamíchejte s barbecue omáčkou a rozprostřete do pekáčku. Dejte do trouby a pečte asi 10 minut.

3. Rozpůlené bulky opečte na rozpálené pánvi na sucho z obou stran.

4. Limetu umyjte, nastrouhejte kůru, šťávu vymačkejte a obojí smíchejte s majonézou.

5. Pomocí škrabky udělejte z mrkve tenké proužky. Přendejte je do misky, přidejte špetku soli a pepře a pár kapek limety a promíchejte.

6. Začněte skládat burger. Obě půlky bulek pomažte limetovou majonézou. Na spodní polovinu bulky navrstvěte natrhaný koriandr, na plátky nasekanou chilli papričku, mrkvové proužky, tenká kolečka šalotky a plátek rajčete.

7. Nakonec přidejte vrstvu zapečeného bbq kuřete a plátek cheddaru. Přiklopte vrchní polovinou bulky a podávejte.

Tento recept pro vás připravil

Petr Linka

Tvorbu receptu podpořilo Ministerstvo životního prostředí

Ingredience

400 g obraného kuřete
4 světlé burger bulky
100 g čedaru
1 šalotka
snítka koriandru
80 ml barbecue omáčky
1 mrkev
1 rajče
1 limeta
2 čerstvé chilli papričky
2 lžíce olivového oleje

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru