Distribuce a prodej

...hledáme způsoby, jak neplýtvat

Než se potraviny dostají do prodeje, musí být přepraveny a distrubuovány. Ke ztrátám tak může dojít, když přepravní společnosti překročí plánovanou dobu pro dodání zboží či zvolí nevhodný způsob přepravy (špatně zabezpečí zboží nebo použijí nevhodné chlazení). Během uskladnění se může stát, že sklady jsou přeplněny, zboží určené k dřívější spotřebě se upozadí a vyprší mu datum spotřeby. Přebytky jsou také typické pro sezónní produkty prodávané během Vánoc či Velikonoc. Pokud má v obchodě zboží narušený obal, zpravidla jde rovnou do koše.

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení