Happeningy

...hledáme způsoby, jak neplýtvat

Happeningem to pro nás všechno začalo. Po naší historicky první akci na Václavském náměstí jsou s námi netradiční osvětové akce pro veřejnost tak nějak spjaté. Jak jinak přiblížit lidem plýtvání jídlem, než zážitkem, na který nezapomenou?

🔗
2019

Křest kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni

Ve středu 16. října jsme v Pražském kreativním centru pokřtili naši novou knihu. Při té příležitosti jsme společně s Fresh&Tasty rozdali 300 žemlovek ze zachráněných surovin. Během večera jsme uspořádali několik kulinářských workshopů i promítání a diskuzi.

Víc o křtu
🔗
2019

Spotřebuj mě

V ulicích Prahy jsme testovali, jestli kolemjdoucí znají rozdíl mezi „spotřebujte do“ a „minimální trvanlivost do“ a zda při ochutnávce poznají sušenky a čokolády po datu minimální trvanlivosti.

Víc o Spotřebuj mě
🔗
2018

Disco salát

Ve Stromovce jsme si udělali 3 verze salátů ze zachráněného ovoce a zeleniny za odborného dohledu kuchaře Michala Hromase. Snědli jsme a rozdali jsme přes půl tuny jídla. Kromě přípravy salátů, do které se zapojila třicítka obrovolníků, jsme fermentovali a čepovali pivo ze ztvrdlého chleba.

Víc o Disco salátu
🔗
2017

Jam session

Zachránili jsme 960 kg ovoce a zeleniny v hodnotě 50 000 Kč. Uvařili jsme 1 000 skleniček džemu z plodin, které by se jinak vyhodily.

Víc o Jam session
🔗
2015

Křivá polévka

Na podzim jsme se zahřáli polévkou ze zeleniny, kterou obchodních řetězce odmítly kvůli vzhledu. Celkem jsme navařili 2 000 porcí minestrone, indické polévky a bramboračky.

Víc o Křivé polévce
🔗
2015

Popletená vánočka

Předposlední adventní neděli rozdávalo Zachraň jídlo vyřazené vánočky, které neodpovídaly estetickým standardům. Buď málo vykynuly, byly špatně spletené, při pečení praskly, nebo byly trochu zakroucené. Za dvě a půl hodiny se rozdalo 360 popletených kousků.

Víc o Popletené vánočce
🔗
2013

Tisíc kilo

Na piazettě Národního divadla jsme v říjnu rozdávali křivou zeleninu. Lidé si mohli odnést plné sáčky brambor, mrkví nebo květáků od lokálních zemědělců za symbolickou cenu.

Víc o Tisíc kilo
🔗
2013

Hostina pro tisíc

Společným obědem na Václaváku jsme v Zachraň jídlo začali. Spotřebovali jsme celkem 450 kg surovin a poprvé jsme veřejně upozornili na problematiku plýtvání jídlem.

Víc o Hostině

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení