Firemní výjezd na pole

Přesně tak, vyrazíme do terénu. Paběrkování je jedním ze způsobů, jak snížit množství vyhozeného jídla. Pod tímto slovem se skrývá dříve běžná, ale dnes už téměř zapomenutá, tradice. Jde o sbírání plodin, které by zůstaly po sklizni na poli či v sadu.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat

Paběrkování je možné zrealizovat od června do listopadu. Co nasbíráme, si odveze Potravinová banka, která vše předá potřebným.

Proč vlastně zůstávají plodiny na poli?

Většinou nevyhovují z estetického hlediska – jsou příliš malé, příliš veliké, příliš křivé, špatně uříznuté nebo mají nevyhovující barvu. Proto je zemědělci nemohou udat u obchodních řetězců a zůstávají na poli k zaorání. Za dobu naší existence jsme nasbírali již 15,2 tun potravin.