„Většina z nás se nad tím, že máme možnost dát si denně teplé jídlo, nijak nezamýšlí. Díky práci v naší Jídelně ale vím, kolik lidí si v dnešní době nemůže luxus teplého čerstvého jídla vůbec dovolit. Proto vnímám jako důležitý krok, aby se darování jídla z veřejného stravování stalo běžnou praxí.“
Veronika Zerzánová, Jídelna Kuchařek bez domova
„I když každý den pečlivě plánujeme množství porcí, které musíme uvařit, odhadnout přesné počty je nemožné. Nejlepší způsob, jak nevyhazovat jídlo, je nevytvářet přebytky. To máme u nás vždy na paměti. Pokud však jídlo přece jen zbyde, tak máme radost, když můžeme naším jídlem pomáhat.“
Filip Sajler, Perfect Canteen
„Klienti azylových domů často nemají žádné finance, nemůžou si ani nakoupit potraviny, ze kterých by si uvařili plnohodnotné jídlo pro sebe nebo své děti. Darování vařených jídel by jim pomohlo zajistit základní životní potřebu, rodinám ve finanční nouzi stravovat se kvalitněji a podpořit tak zdravý růst a vývoj dětí.“
Martina Majerová, Azylový dům Šromova
„Děláme vše pro to, aby těchto odpadů vzniklo co nejméně. Rozsah nabídky a náš cíl vždy uspokojit požadavky hostů přesto vytvářejí předpoklad pro vznik určitého množství pokrmů, které se neprodají. Možnost darovat tyto pokrmy nám přijde logická a správná a věříme, že žádné jídlo by nemělo skončit v odpadkovém koši.“
Petr Brož, Compass Group
„V azylovém domě máme kuchyň, ve které si klienti mohou připravit teplé jídlo. Jsou ale i tací, kteří vařit neumí a jediné teplé jídlo je pro ně instantní polévka nebo ohřáté párky. Spousta našich klientů má také velké zdravotní problémy právě z důvodu nekvalitní a nezdravé stravy. Za naše klienty bychom byli velmi vděčni, kdyby se darování pokrmů rozběhlo.“
Markéta Lietavcová, Dům Naděje Praha – Radotín