Oslavte Giving Tuesday a přispějte na paběrkování v regionech

Taky vám svátek konzumu Black Friday přijde trochu moc? Opravdu všechno to zboží nutně potřebujeme? A není lepší přispět místo toho na něco smysluplného? Den dárcovství Giving Tuesday spolu oslavíme v úterý 27. listopadu. Budeme rádi, když se přidáte a přispějete nám na rozvoj paběrkování v regionech.

Letos se nám podařilo nasbírat 18 tun jídla pro tisíce klientů potravinových bank, mezi nimiž jsou i dětské domovy a krizová centra. I přes těch 30 uskutečněných výjezdů ale víme, že jídla na polích a v sadech leží mnohem víc, než jsme schopni sesbírat.

Proto chceme, aby vznikly nezávislé „paběrkovací“ skupiny v regionech. Na jaře jsme namotivovali skupinu dobrovolníků z jižních Čech, tamní potravinovou banku a farmáře. Celé léto vzájemně spolupracovali bez naší pomoci a nasbírali neuvěřitelné 12,5 tuny jídla. Náš cíl je nastartovat v roce 2019 podobnou skupinu dobrovolníků v okolí Litoměřic a Brna, což bez finanční podpory dárců nezvládneme.

Proto se už druhým rokem připojujeme k výzvě #givingtuesday, díky níž můžete podpořit paběrkování. Giving Tuesday, světový svátek dárcovství, podporuje a oslavuje chuť pomáhat a dělat dobré skutky. Kampaň se koná po celém světě ve stejný den, oslavuje se vždy v úterý následující po dni díkůvzdání a nákupním šílenství na Black Friday. Letos Giving Tuesday připadá na úterý 27. listopadu 2018, kdy otevírá charitativní sezónu před Vánoci.

 

 

Foto: Zachraň jídlo

Článek vznikl v rámci projektu Mluvme o plýtvání potravinami.

Další články

Náš rozhovor se CSR manažerkou Lucií Loučkovou ze společnosti Tesco v České republice otevírá dveře do světa jejich boje proti
Evropská komise na začátku července představila návrh směrnice na právně závazné cíle pro snížení množství potravinového odpadu, jichž mají členské
Loupu slupky od brambor a házím je do sáčku v kuchyňském koši s pocitem, že se na skládce rozloží a
Přejít nahoru