Obchody budou muset darovat jídlo. Podpořte schválení zákona právě teď

Minulý týden nás potěšila zpráva, že Poslaneckou sněmovnou prošel návrh zákona, kterým se zase o kousek můžeme přiblížit zodpovědnějšímu nakládání s jídlem. Díky novele zákona o potravinách a tabákových výrobcích budou mít supermarkety a jiné potravinové provozovny o rozloze větší než 400 m2 povinnost darovat jídlo, které by jinak vyhodily.

Neprodejné, ale poživatelné jídlo, budou muset nabídnout potravinovým bankám. Tuny neprodaného jídla by tak nemusely skončit na své tradiční konečné destinaci, skládce.

Souhlasíte s návrhem? Také byste raději viděli neprodané potraviny v rukou potravinových bank než v popelnici? Podpořit schválení zákona můžete i vy.

Napište svému senátorovi nebo senátorce, že si přejete, aby jej svým hlasem při schvalování 27. dubna podpořili. Stačí se řídit tímto velmi jednoduchým postupem:

  • Najděte v seznamu svého senátora.
  • Napište mu, že si přejete, aby zákon podpořil.
  • Společně s námi sledujte další dění a držte palce!

 

Další články

Náš rozhovor se CSR manažerkou Lucií Loučkovou ze společnosti Tesco v České republice otevírá dveře do světa jejich boje proti
Evropská komise na začátku července představila návrh směrnice na právně závazné cíle pro snížení množství potravinového odpadu, jichž mají členské
Loupu slupky od brambor a házím je do sáčku v kuchyňském koši s pocitem, že se na skládce rozloží a
Přejít nahoru