Jaká je budoucnost potravin? Tesco pozve odborníky na plýtvání a udržitelnost

Ve čtvrtek 21. října proběhne kulatý stůl věnovaný potravinám a plýtvání s nimi. Pořádá ho Tesco Česká republika, hostem budou například ředitelka Zachraň jídlo Anna Strejcová, Andreas Beckmann, výkonný ředitel WWF pro střední a východní Evropu či Vlastislav Kotrč z Ministerstva životního prostředí ČR. Připojit se můžete online.
Datum: 14.10.2021
...hledáme způsoby, jak neplýtvat

Kulatý stůl s názvem Budoucnost potravin: zdravá a bez plýtvání proběhne 21. října od 13:00 do 15:30, bude se živě vysílat a prostor bude i pro vaše dotazy.

Sledujte živě a ptejte se

Jaké okruhy se budou řešit?

  • Trendy v plýtvání v době (post)covidové.
  • Jídlo vs. Příroda. Boj o planetu?
  • Zdravě a udržitelně z pohledu zákazníka.

Hosté bloků:

Andreas Beckmann, výkonný ředitel WWF pro střední a východní Evropu
Katarína Navrátilová, generální ředitelka Tesco Stores Česká republika
doc. Ing. Lea Kubíčková, Ph.D.– Vedoucí Ústavu marketingu a obchodu, Mendelova univerzita v Brně
Bc. Pavel Kosorin, ředitel Potravinové banky pro Brno a Jihomoravský kraj, z.s.
Ing. Vlastislav Kotrč – ministerský rada, Ministerstvo životního prostředí ČR
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ing. Iveta Bošková, Ph.D., vedoucí odboru Agrární trh z Ústavu zemědělské ekonomiky a informací
Ing. Ivana Procházková, ProVeg Česko
PhDr. Tamara Starnovská, odborná konzultantka systému nutriční péče, předsedkyně Sekce Výživy a nutriční péče, z.s.
Anna Strejcová, ředitelka, Zachraň jídlo

Diskuzi bude moderovat Zuzana Hodková.

08. 08. 2022 Veřejné lednice FreshPoint zachraňují tisíce porcí měsíčně

Asi 20 % jídla vyprodukovaného v EU se vyhodí. Vyhozené jídlo má hodnotu asi 149 miliard eur a je zodpovědné…

06. 04. 2022 Legislativní krok vpřed pro záchranu jídla

Vzniká projekt 365 dní pro potravinové banky, jehož cílem je prosazení systémových a legislativních změn, které povedou k omezení plýtvání…

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení