JARNÍ ZELENÁ PESTA: MRKVOVÉ, ŠPENÁTOVÉ A KOPŘIVOVÉ

Pesto z bylinek je prověřená klasika, ale pesto ze zeleninové nati nebo medvědího česneku vás překvapí výbornou chutí. Ve videoreceptu použila Zuzana Štěpničková ředkvičkovou a mrkvovou nať a dokonce košťál z brokolice – tedy části zeleniny, které do koše putují skoro vždy a bez dlouhého rozmýšlení.

Zelenina a ovoce jsou potraviny, které končí vedle pečiva v koši nejčastěji: putuje ho tam kolem 45 %. Je navíc dobré mít na paměti, že některé části zeleniny se vyhazují rovnou a přitom mají nedoceněné chuťové vlastnosti.

Záchranářské recepty radí, jak zužitkovat jídlo, aby se nemuselo vyhodit. Pojďme společně natočit i další videa a inspirovat ostatní!

Ingredience

natě

košťály

ořechy a semínka

kvalitní olej

česnek

citron

parmezán

sůl

 

 

Další recepty: