Jablka v těstíčku

Tahle malá vzpomínka na dětství je jednoduchá na přípravu a všem moc chutná. Posbírejte pár voňavých jablek pod stromem a přichystejte si sladkou svačinku.

Ingredience

olej
4 větší jablka
1 žloutek
4 lžíce cukru
6 lžíce hladké mouky
1 dc sladkého bílého vína

Postup

1. Vejce vymícháme s cukrem. Přidáme mouku, žloutek a víno.

2. Jablka odjádřincujeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky.

3. Jablka obalíme v těstíčku a smažíme do zlatova v rozpáleném oleji.

4. Po vytažení z pánve zaprášíme skořicí a podáváme.

Tento recept pro vás připravil

Majk Zámečník

Ingredience

olej
4 větší jablka
1 žloutek
4 lžíce cukru
6 lžíce hladké mouky
1 dc sladkého bílého vína

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru