DŽEM A ČATNÍ – ZUŽITKUJTE PŘEBYTKY Z LÉTA

Uchovejte si nejkrásnější letní dny ve sklenici zavařeniny! Zavařování je klasický způsob uchovávání sezónního ovoce. Dřív bylo společně s nakládáním a sušením tradicí téměř v každé rodině. Po revoluci nadšení pro domácí zpracovávání ovoce a zeleniny s novou nabídkou hotových produktů poněkud opadlo. Dnes se však naštěstí zase vrací. Zájem o čerstvé suroviny a „opravdové“ potraviny totiž roste a s tím i chuť vyrábět si pokrmy na vlastní pěst a bez chemických přísad.

Zachraň jídlo vám v dnešním videu ukáže, jak si připravit skvělý džem z bobulového ovoce nebo pikantní meruňkové chutney s chili a zázvorem, které ozvláštní letní grilování. Navíc k jejich výrobě nejsou potřeba žádné želírovacích přísady.

 

Ingredience

Džem

Třešně

Jahody

Maliny

Borůvky

Cukr

Tobolka vanilky

Špetka soli

 

Čatní

Meruňky

Červená cibule

Rozinky

Jalapeño

Zázvor

Sůl

Kajenský pepř

Jablečný ocet

Cukr

 

Další recepty: