CUKETOVÝ RELISH

Máte přebytky zeleniny? Co takhle si ji naložit?

Nakládání a kvašení není nic nového – od pradávna tímto způsobem lidé uchovávali ovoce a zeleninu a v zimě si pak vychutnávali vitamíny a energii z letního slunce.

Nakládané cukety s cibulí a kurkumou se skvěle hodí jako příloha k masovým pokrmům. Navíc podporují trávení a imunitu. Ocet zde hraje roli přírodního konzervantu – může být jablečný nebo bílý vinný. Stačí, aby měl kyselost alespoň 5 %. Pak v nálevu nepřežijí žádné bakterie.

Nemusíte cukety zavařovat, naložené vám v lednici vydrží až tři týdny. Tedy pokud je dřív nesníte!

 

Ingredience

Cukety

Cibule

Zelená paprika

Kurkuma

Jablečný ocet

Hořčičné semínko

Cukr

Sůl

Další recepty: