Novinky

Mladí plýtvají. Zároveň ale tuší, jak to změnit

15. 01. 2018
Plýtvání potravinami se týká nás všech bez ohledu na věk, vzdělání nebo zaměstnání. V rámci soutěže Vyliž to jsme chtěli zjistit, jak si v plýtvání stojí generace školou povinná. A tak jsme mladé lidi zapojili do diskuze  pod vedením Centra pro výzkum veřejného mínění, které zjišťuje postoje české veřejnosti k plýtvání potravinami už od roku.. více..

Proč nevyhazovat pečivo? Zmapovali jsme cestu rohlíku

27. 12. 2017
Je to rovné či zahnuté, bílé, celozrnné, vícezrnné i pivní. Má to hmotnost kolem 50 gramů a výroba trvá 1 až 3 hodiny. Co je to? No přece český rohlík. Už jste někdy přemýšleli, co předchází tomu, než se čerstvý křupavý rohlík dostane na váš stůl? Pečivo je podle průzkumů veřejného mínění nejčastějším artiklem, který.. více..

Pekelně se soustřeď! Zachraň jídlo má své pexeso.

17. 12. 2017
Zatímco v loňském roce jsme posilovali vaši záchranářskou image pomocí ponožek, batůžků a trenclí s křivou zeleninou, letos jsme se rozhodli vás pobavit a poučit zároveň. Vytvořili jsme záchranářské pexeso na téma nakupování a skladování potravin. A samozřejmě to není nudná záležitost. Díky super ilustracím Dana Plaveckého ze Studio Plavečky se nám podařilo celé téma uchopit.. více..

Blogerka Anie Songe: Jako společnost jdeme správným směrem

23. 11. 2017
Na podzim jsme díky soutěži Vyliž to! proměnili Instagram v místo prázdných talířů. Chtěli jsme upozornit, že jídlo má celý svůj příběh a nejde jen o jeho působivou prezentaci na talíři, kterou si na Instagram všichni občas fotíme. Ukázali jsme, že důležité je nejen jídlo samotné, ale i jeho dojídání. Prázdný talíř se pro nás.. více..

Až 35 procent jídla ze školních jídelen skončí v koši

16. 11. 2017
Když se řekne školní jídelna, mnohým se vybaví legendární UHO – univerzální hnědá omáčka. Případně to, jak byli s plnými talíři nechtěného jídla vraceni zpátky ke stolu, aby dojedli aspoň to maso. Situace se mění a kvalita českých jídelen roste. Není výjimkou, že se dětem podává zdravé jídlo, jako je pohanka, bulgur, cizrna apod., nicméně.. více..

Přidejte se k soutěži Vyliž to!

06. 11. 2017
Fotíte si svoje jídlo před tím, než se do něho pustíte? A co kdybyste si vyfotili vyjedený talíř? V soutěži Vyliž to! můžete za takovou fotku navíc vyhrát i luxusní večeři se členy Zachraň jídlo a s hvězdami Instagramu Nicole a Lucií Ehrenbergerovou (A Cup of Style), Anie Songe a Kate Rezkovou. Smyslem soutěže je upozornit.. více..

Dumpster diving po žižkovsku

30. 10. 2017
Objednávám si v kavárně chai latté, čekám a připadám si trochu legračně. Za chvíli se totiž nejspíš budu hrabat v popelnicích, jenže s tímhle indickým drinkem v ruce mi to zatím nepřijde moc reálné. S kamarádem ze Zachraň jídlo jsme se vypravili vyzkoušet si dumpster diving po pražsku – rozumějte hledat vyhozené jídlo v popelnicích u supermarketů přímo v srdci.. více..

Kupte si vstupenku na benefiční zero-waste večeři

09. 10. 2017
Ve spolupráci se společností Zátiší Group připravujeme luxusní večeři ve stylu zero-waste, tedy bez tvorby zbytečných odpadů. Vaření delikátního menu se zhostí špičkový kuchař Scott van Wagenen z restaurace Satsang a Stanislava Marková, šéfkuchařka z restaurace Žofín Garden, kde se večeře 19. října od 19 hodin uskuteční. Výtěžek z prodeje vstupenek půjde na podporu našich.. více..

Pěstování salátu je dřina. Příště už ho jen tak nevyhodíte!

14. 09. 2017
Domácnosti mohou až za 40 % potravinového odpadu. A protože se nejvíce vyhazuje pečivo a zelenina, vydali jsme se do Polabí po stopách salátu, abychom zjistili, kolik přesně práce a zdrojů přijde vniveč s jednou shnilou a vyhozenou hlavičkou takové zeleniny. Co všechno se musí stát, než se dostane do vaší salátové mísy? Podívejte se.. více..

Chceš se přidat k týmu Zachraň jídlo?

03. 08. 2017
Hledáme nové členy a členky týmu, přidáte se k nám? Asistent/ka PR Na podzim chystáme kampaň zaměřenou na teenagery a hledáme člověka, který má blízko k sociálním sítím a ke způsobu komunikace mladé generace. Zároveň potřebujeme pomoct s klasickým PR (psaní newsletterů, monitoring médií atd.). Proto hledáme asistenta/ku na poloviční úvazek na dobu září –.. více..

Díky, že jste si s námi zajamovali

20. 07. 2017
Jam session byla ve znamení skvělé atmosféry. Díky, že jste ji spolu s námi vytvořili! Kromě skvělých džemů a čatní jsme nakládali cukety, dělali znalostní kvízy, pojídali ovoce, poslouchali hudbu a divadlo a užívali si příjemné odpoledne. Na fotky z akce se můžete podívat v tomto Facebookovém albu. Co se během dne událo: Během Jam.. více..

Přípravy na Jam session jsou v plném proudu

04. 07. 2017
Tři hrnce, tři kuchaři, ovoce a zelenina. Tři, dva, jedna, teď: Zachraň jídlo chystá další akci. Jmenuje se Jam session a kromě 1000 uvařených džemů, které si budete moct odnést zdarma, si na akci zajamuje řada kapel. Přijďte 16. července od 14 hodin do Tiskárny na vzduchu v Praze. Proč jsme se rozhodli vařit džemy?.. více..
12345...Poslední »