Informujeme o plýtvání

Projekt Společně proti plýtvání jídlem si klade za cíl poskytnout mladým spotřebitelům informace ohledně vyhazování jídla a jeho důsledcích. Uvědomí si, jak moc jsou otázky plýtvání potravinami spjaté s otázkou ochrany životního prostředí a jak souvisí s logikou udržitelného rozvoje. Prostřednictvím informační kampaně oslovíme v roce 2017 přes 340 000 lidí, seznámíme je s problémy plýtvání jídlem a poukážeme na zodpovědnost každého jednotlivce.

Během informování se soustředíme se na dvě cílové skupiny:

• na teenagery, které oslovíme prostřednictvím zábavné Instagramové kampaně realizované v listopadu roku 2017

• na mladé lidi ve věku 19 – 35 let, které chceme motivovat ke změně chování díky praktickým radám, článkům a rozhovorům s inspirativními lidmi.

V letošním roce jsme už zveřejnili tyto články a rozhovory:

Nejlepší je provozovat dumpster diving v zimě! Popelnice fungují jako velké lednice

Investice do omezení plýtvání jídlem se vyplatí

„Ta radost, když ze zbytků vymyslíte skvělé jídlo“

Co o nás prozrazuje odpad? Odpověď přináší věda zvaná garbologie

Cirkulární ekonomika je o střídmosti a selském rozumu

Jednoduchost, kreativita a šetrnost – principy, které zachraňují jídlo v restauracích

Cesta salátu od sazeničky až do nákupního košíku! Fotostory, která začíná přímo na poli

 

Partneři