motif

Darovací
certifikáty

Hurá na pole! Paběrkovací sezóna je zahájena

15. 06. 2017
Tak a máme to za sebou – první letošní paběrkování. V úterý ve tři hodiny jsem spolu s dobrovolnicemi Nicole, Terezou, Míšou a novou koordinátorkou paběrkování Bárou Kousalovou vyrazil paběrkovat. Čekaly na nás křivé mrkve, kedlubny, „příliš malé“ zelí a cibule. Ještě než jsme dojeli do Zálezlic k panu zemědělci Hankovi, zastavili jsme se ve velkoskladu za..více..

Co ví o plýtvání jídlem mladá generace? Máme za sebou pilotní vzdělávací projekt

15. 06. 2017
Celkem 80 žáků absolvovalo pilotní vzdělávací projekt, ve kterém jsme se zaměřili na plýtvání potravinami. Studenti ve věku 13 – 15 let monitorovali, kolik jídla se vyhodí u nich doma v kuchyni, za úkol dostali vymyslet „záchranářský“ recept z potravin, které se v jejich domácnostech nejčastěji vyhazují, nebo nafotit zajímavé tvary ovoce a zeleniny, na..více..

Jednoduchost, kreativita a šetrnost – principy, které zachraňují jídlo v restauracích

01. 06. 2017
„Na odpad se při vaření musí myslet dopředu – když budu chtít zbytky zkrmit, nemůžu použít ostré koření nebo konvenienci,“ říká kuchař Michal Hromas, který prošel různými typy podniků – vyzkoušel si luxusní restaurace, ale i vývařovnu. Dnes vaří v pražském Crossu a se Zachraň jídlo si povídal o tom, co je pro něj v..více..

Zapoj
se