motif

Kup si
certifikát

Plýtvání ve světě: Afrika ztrácí na poli, Amerika moc nakupuje

20. 05. 2018
Do roku 2030 se OSN zavázala snížit plýtvání potravinami o 50 %. Abychom toho opravdu dosáhli, musí lidé začít tento ambiciózní cíl plnit. Neznamená to ale pro všechny to samé. Věděli jste, že v různých oblastech světa se plýtvá jinak?  Informuje o tom zpráva SDG Target 12.3 on Food Loss and Waste z roku 2017,..více..

Inspirujeme akční lidi v jižních Čechách

15. 05. 2018
Paběrkování je skvělý způsob, jak dát lidem vědět, že se jídlo vyhazuje i na samém počátku potravinového řetzce. Kdo by se neslitoval nad křivými mrkvičkami, nažloutlými květáky nebo přerostlými cuketami, které zůstanou na poli? Lásku k vypěstované zelenině a solidaritu s lidmi, kterým se jídlo nedostává, jsme letos kromě Polabí začali pěstovat i v jižních..více..

Norské obaly potravin nutí k zamyšlení

10. 05. 2018
Společnost Tine, která patří k norským mlékárenským gigantům, představila v lednu letošního roku nepatrnou, ale zásadní změnu na etiketách svých produktů. Přečtěte si, jak málo stačí k tomu, aby se omezilo plýtvání. Nejenom v Norsku ztotožňují lidé označení “minimální trvanlivost” a “spotřebujte do”. Zatímco produkt s prošlou minimální lhůtou trvanlivosti je jedlý (jen už není zaručena nejvyšší jakost),..více..

Zapoj
se