motif

Darovací
certifikáty

Dokument, který shnuje naše poznatky o „křivé“ zelenině a ovoci

20. 04. 2017
Už od roku 2015 se zabýváme tím, jak využít všechnu zemědělskou produkci, která se u nás vypěstuje, včetně té tak zvaně „křivé“, jež neodpovídá estetickým standardům. Minulý rok jsme spustili kampaň Jsem připraven a její součástí byl průzkum mezi zemědělci a kulaté stoly s odborníky. Závěry z tří desítek rozhovorů o situaci v českém zemědělství..více..

Co o nás prozrazuje odpad? Odpověď přináší věda zvaná garbologie

11. 04. 2017
Lenka Brunclíková je plzeňská garboložka, která zkoumá, co vše vyhazujeme a jakou hodnotu v naší společnosti věci mají. Jaké jídlo nejčastěji letí do koše a proč? A chovají se lidé ve městě jinak, než obyvatelé vesnice? Udělali jsme s ní rozhovor, který se samozřejmě točí okolo toho, co nás zajímá – okolo potravinového odpadu. Co..více..

„Ta radost, když ze zbytků vymyslíte skvělé jídlo“

09. 04. 2017
Zuzka Štěpničková miluje dobré jídlo. Spolu s pronikáním do hlubin orientální moudrosti se dostala k vaření, k rozličným kuchyním, ingrediencím, ale hlavně k přemýšlení nad tím, jakým způsobem jídlo ovlivňuje zdraví, tedy tělesnou i psychickou kondici. K Zachraň jídlo se připojila před dvěma lety a za tu dobu vytvořila pěknou řádku tak zvaných záchranářských receptů,..více..

Zapoj
se