Kupte si vstupenku na benefiční zero-waste večeři

Ve spolupráci se společností Zátiší Group připravujeme luxusní večeři ve stylu zero-waste, tedy bez tvorby zbytečných odpadů. Vaření delikátního menu se zhostí špičkový kuchař Scott van Wagenen z restaurace Satsang a Stanislava Marková, šéfkuchařka z restaurace Žofín Garden, kde se večeře 19. října od 19 hodin uskuteční. Výtěžek z prodeje vstupenek půjde na podporu našich aktivit. Prostory a zázemí nabídne Zátiší Group pro akci zdarma.

Zveme vás na šestichodové fine-dining menu zahrnující pokrmy vytvořené v souladu s principem neplýtvání s potravinami. Kuchaři se zaměří na využití celého zvířete, k ochutnání budou fermentované a nakládané pokrmy, které zvyšují výživnost jídla. Vařit se bude z lokálních surovin a ze zeleniny v bio k valitě z Dobré farmy, kam jezdíme paběrkovat.

Autorem menu je Američan žijící v Praze Scott van Wagenen, který je principu neplýtvání nakloněn a jenž pravidelně pořádá vlastní pop-up večeře. Nyní se rozhodl podpořit Zachraň jídlo a dal dohromady toto výjimečné menu doplněné o ochutnávku vín z vinařství Mikrosvín Mikulov. Vína budou vybrána sommeliérem z vinařství Mikrosvín speciálně k jednotlivým chodům.

Výtěžek z akce poputuje na naše aktivity, konkrétně na rozjezd cateringu využívajícího principy záchranářských receptů. V případě zájmu o vstupenky se hlaste přes e-mailovou adresu inka.jurkova@zachranjidlo.cz. Počet míst je limitovaný a cena degustačního menu je 2 999 Kč. Rezervace na akci je možná do 15. října 2017.

Další články

Náš rozhovor se CSR manažerkou Lucií Loučkovou ze společnosti Tesco v České republice otevírá dveře do světa jejich boje proti
Evropská komise na začátku července představila návrh směrnice na právně závazné cíle pro snížení množství potravinového odpadu, jichž mají členské
Loupu slupky od brambor a házím je do sáčku v kuchyňském koši s pocitem, že se na skládce rozloží a
Přejít nahoru