Přípravy na Jam session jsou v plném proudu

Tři hrnce, tři kuchaři, ovoce a zelenina. Tři, dva, jedna, teď: Zachraň jídlo chystá další akci. Jmenuje se Jam session a kromě 1000 uvařených džemů, které si budete moct odnést zdarma, si na akci zajamuje řada kapel. Přijďte 16. července od 14 hodin do Tiskárny na vzduchu v Praze.

Proč jsme se rozhodli vařit džemy? Protože se v letošním roce věnujeme plýtvání ovocem a mapujeme situaci mezi ovocnáři a velkosklady, kde se překládá dovážené ovoce a zelenina. Také se soustředíme na plýtvání v domácnostech. Jam session obojí pěkně propojuje.

Během odpoledních workshopů se zaměříme na to, co můžeme sami dělat proti plýtvání jako spotřebitelé, jak správně skladovat a uchovávat potraviny. My všichni – koncoví spotřebitelé – jsme totiž zodpovědní za největší část z celkového objemu vyhozených potravin.

Další články

Náš rozhovor se CSR manažerkou Lucií Loučkovou ze společnosti Tesco v České republice otevírá dveře do světa jejich boje proti
Evropská komise na začátku července představila návrh směrnice na právně závazné cíle pro snížení množství potravinového odpadu, jichž mají členské
Loupu slupky od brambor a házím je do sáčku v kuchyňském koši s pocitem, že se na skládce rozloží a
Přejít nahoru